Lucy Liu: 4 mezníky v kariéře. Kdy se vám líbila nejvíc?

Hollywoodskou herečku Lucy Liu můžete sledovat na Prima LOVE v Sherlockovi Holmesovi jako neotřelou dr. Watson. Americkou Asiatku však znáte i z jiných televizních seriálů a hlavně filmů.

Už tuto středu Sherlock Holmes řeší vraždu muže, kterému byla po smrti utržena ruka. Měl k ní připoutaný kufřík s diamanty, které načerno prodával. Sledovat příběh můžete ve 20.15 na Prima LOVE.

Než se pustíte do dalších dobrodružství Joan Watson po boku geniálního Sherlocka, zrekapitulujte si její největší úspěchy v kariéře, kvůli kterým ji zná celý svět.

Drsná právnička s Ally McBeal

První výraznou rolí Lucy Liu byla role právničky Ling Woo v kultovním seriálu Ally McBeal na konci devadesátých let. Lucy ztvárnila Ling skvěle a dodnes si pamatujeme její libůstky a charakteristiku: přísná, jedovatá, chladná a zároveň velmi půvabná právnička patří k nejlepším postavám této devadesátkové kultovky.

Kill Bill

O pár let později si zahrála další skvělou roli O-Ren Ishii, excelentní vražedkyni, které jde (doslova) po krku pomsty lačná Beatrix Kiddo. Za O-Ren Ishii se vypraví do Tokia, kde vede bandu nebezpečných zabijáků, a jejich závěrečný střet patří mezi nejpůsobivější scény Tarantinova opusu.

Charlieho andílci

Jako „Charlieho andílek“, ultraschopná vyšetřovatelka, se po boku Cameron Diaz a Drew Barrymore zase představila ve dvou stejnojmenných akčních komediích. Mimochodem, před natáčením absolvovala tříměsíční intenzivní trénink bojových umění. (Se šmrncem ztvárnila i vražedkyni Kitty Baxter v oscarovce Chicago! Naivní romantičky zkrátka asi nejsou její parketa.)

Přísná Joan Watson s Sherlockem

Jednou z největších výzev však pro Lucy byla Joan Watson. Jednomu z nejslavnějších vyšetřovatelů a lékařů v jednom se tedy poněkud změnil gender. I jeho parťák Sherlock Holmes není to, co býval – momentálně žije v New Yorku a je oficiálně závislý na drogách.

Liu musela Joan ztvárnit tak, aby předsudky překonala a diváci si tuto postavu oblíbili. Povedlo se! Inteligentní, schopná a disciplinovaná Joan v podání Lucy Liu obměkčila srdce mnoha fanoušků Sherlocka a seriál, který byl dlouho vyhlížen s obavami, už jede v zahraničí druhou sezonu!

V dnešním díle Joan s Sherlockem řeší vraždu mechanika, která má hlubší kořeny, než předpokládali.

Sherlock Holmes: Jak prosté dnes ve 20.15 na Prima LOVE!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.