Toto je jediná otázka, na kterou se nesmíte ptát Lucy Liu

Lucy Liu svůj exotický původ samozřejmě nezapře. Jako hollywoodská herečka a seriálová hvězda v Sherlockovi Holmesovi je však alergická na jednu otázku, kterou dostává od novinářů stále dokola.

Slavná herečka s pichlavýma očima je dcerou čínských emigrantů, jež vyrůstala v drsném newyorském Queensu vysloveně jen o rýži v bytě plném švábů. Její rodiče se snažili, jak mohli, aby ji a její dva sourozence uživili. I tak je Lucy Liu alergická na to, když se jí média neustále snaží předhazovat její původ. Lucy Liu se narodila v Americe, ačkoliv čínské tradice jako celá její rodina dodržuje, ale cítí se více jako Američanka nez Číňanka.

Diverzita v televizním showbyznysu

Během jednoho z comic conů (setkání herců a fanoušků) pro seriál Sherlock Holmes: Jak prosté se v rámci diskuse s fanoušky a novináři dostalo samozřejmě i na oblíbené téma diverzita v televizním světě. Lucy Liu se o pulsujícím motivu intelektuálních diskusí vyjádřila poměrně zevrubně. A už teď vám můžeme prozradit, že rozhodně není nadšená.

"Samozřejmě, že diverzita v televizi je stále velké téma. Ale pro mě osobně je to těžké, protože se mě lidé neptají na to, jak co cítím, co si o tom myslím jako herečka, ale ptají se mě na to, jaký je můj postoj k věci v rámci toho, že jsem Asiatka. A v těchto otázkách je vždy zakopaný pes, dotazující si chce v podstatě jen ověřit svou domněnku. Není to nikdy o tom, co si myslím já jako člověk a umělkyně, ale jako asijská umělkyně. Jsem pouze objekt," vysvětluje Lucy Liu.

Herečka v diskusi pokračovala dál hlubokým zamyšlením. "Když dostanu otázku, jaké to je být Asiatka v tomto byznysu, nevím, co na to mám odpovědět. Jsem hlavně člověk. Rozhodně nepřemýšlím nad tím, že než cokoliv řeknu, musím znít jako správná Asiatka. Je to jako když žijete v Číně, také každý den nejíte čínské jídlo. Zkrátka to v praxi žitého života tak snadno nefunguje," prozradila herečka, jež se nezdráhá ani režírovat. Sama už několik dílů Sherlocka Holmese: Jak prosté natočila.

PŘEČTĚTE SI NĚCO VÍCE O LUCY LIU JAKO REŽISÉRCE

Sledujte Sherlocka Holmese každou středu na Prima LOVE ve 20.15.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.